Ruitersport Centrum Zutphen

Ruitersport Centrum Zutphen:

Pony- en paardrijlessen voor kinderen en volwassenen Ponydagkampen / trainingskampen Privé lessen Pension stalling Twee Binnenrijhallen (20m x 40m en 20m x 35m) Buitenrijbaan (20m x 40m) Longeer cirkel Cross- en springweide Renbaan Ruime weidegang en paddocks Ruitersport centrum Zutphen is een rookvrij bedrijf, dus roken is nergens toegestaan.
FNRS manege Lansinkweg 3, 7207 DG  Zutphen. Eigenaar: Irene Dijkhuijsen.
Mobiel: 06-51088218 Mail: info@manegezutphen.nl Web: www.manegezutphen.nl IBAN: NL37RABO0357161246
Laatste update: 4 augusts 2022.
Made with XARA Webdesigner
Het team van Ruitersport Centrum Zutphen heet u van harte welkom op deze website.
Irene Dijkhuijsen, eigenaresse. Romana Addis. Romana heeft haar BBL opleiding bedrijfsleider paardenhouderij inmiddels succesvol afgerond en heeft per 1 juli 2022 een fulltime vaste aanstelling als allround medewerkster en gediplomeerd instructrice bij ons gekregen. Bridget Overmulder. Bridget is via de praktijkschool en fulltime stage bij ons opgeleid tot allround medewerkster en gediplomeerd instructrice. Inmiddels is zij bij ons in vaste dienst getreden.
Honden Honden van bezoekers zijn niet toegestaan op het terrein van manege Zutphen. Veiligheidseisen Graag willen wij uw aandacht nog eens vestigen op het feit dat het dragen van slippers, Crocs of open schoenen, in de omgang met paarden, verboden is. Voor uw eigen veiligheid! Manege Zutphen hecht niet alleen aan Veiligheid, maar ook aan Dieren welzijn. Klik HIER voor de landelijke regels over hoeveel kilo’s ruiters mogen wegen om op de verschillende maten pony’s en paarden te mogen rijden. Het schema kunt u vinden aan het eind van de pagina.
Springlessen. Alle springlessen zitten momenteel vol en we hanteren een wachtlijst. Nieuwe ruiters dienen bij ons eerst dressuurlessen te volgen om in aanmerking te komen voor springlessen.
Beginnende volwassenen Op dit moment hebben we geen mogelijkheden voor volwassenen die willen starten met rijden. Half gevorderd en gevorderde ruiters De lessen voor jeugd en volwassenen zitten momenteel vol. U kunt het beste even kontakt met ons opnemen om te informeren wat er op dit moment mogelijk is. Voor meer informatie en tarieven kunt u de daartoe bestemde pagina’s op deze website raadplegen.
Voor de bewaking van de manege: Rebel.
Per november 2021 Waakhond in opleiding: Rox.
Ponyclubkids. Op dit moment zitten de ponyclubkids-lessen vol en kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst.
Bij Ruitersport Centrum Zutphen gaat het naast het goed leren paardrijden ook om dierwelzijn en plezier. Zowel in de winter met sneeuw, als in de zomer met hitte, worden er leuke evenementen georganiseerd. Op het onderstaande videootje ziet u de pony’s Jumbo, Jack en Beau Monde, die het geweldig vinden in het water en genieten van de verkoeling, evenals de kinderen! Paarden en pony’s hebben, net als mensen, een eigen karakter. Er zijn er bij die meteen het water ingaan, anderen gaan maar tot de knieën en nog anderen willen er absoluut niet in. Natuurlijk houden wij daar rekening mee.
Activiteiten- en wedstrijd kalender 2023: De activiteiten- en wedstrijd kalender (clubkampioenschappen) voor 2023 staat nu op de website. Klik HIER voor meer informatie.
We hebben ook nog: Sjimmie (overleden jan. 2023), en Sjonnie.
Voor een foto impressie van de ponykampen in 2022: klik HIER.
laatste update: 28 febr. 2023
Uitslagen dressuur 6 november 2022 en (tussen)stand clubkampioenschap Klik hier voor de dressuur uitslagen van 6 november 2022. Klik hier voor de (tussen)stand in het clubkampioenschap 2022. Gefeliciteerd! Xanthé Croes is hierbij clubkampioen dressuur geworden. De clubkampioenschappen springen en allround zijn verzet naar 12 maart 2023.
November 9, 2022. Het Bixie en Friends Pakket van de KNHS/FNRS. Sinds enige tijd ontvangen de startende kinderen tussen de 7 en 11 jaar wanneer ze na een proefmaand ponyclubkids doorgaan, een Bixie & friends pakket. Dit is een hartstikke leuk nieuw concept van de KNRS/FNRS, waarbij de kinderen stempels en diploma's kunnen verzamelen, wat enorm stimulerend werkt! Voor de liefhebbers is het leerboek Bixie & friends te koop. Om hier met de kinderen aktief mee aan de gang te kunnen, is het handiger dat wij de paspoorten op de manege bewaren. Het verzoek is dan ook om het paspoort bij de eerstvolgende les mee te geven! Ruiters tot 11 jaar die een 'gewoon' paspoort hebben gekregen maar toch liever nog een tijdje een Bixie paspoort willen, kunnen dit aanvragen bij de KNHS. Er zijn waarschijnlijk wel kosten aan verbonden om een extra paspoort aan te vragen. Tegen de tijd dat ze het kinderachtig gaan vinden, is het om te zetten naar een gewoon ruiterpaspoort. Dat kan via ledenservice@knhs.nl
18 december 2022 De clubkampioenschappen springen en allround verliepen door de plotselinge vorst niet helemaal volgens plan. Harde inrijbak, frisse paarden en pony’s, ruiters verstijfd van de kou. Iedereen zat op een bommetje dus in verband met de veiligheid van ruiter en paard besloten we om het wedstrijd element eruit te halen, de clubkampioenschappen in de voorjaar af te maken en een rondje oefenspringen onder begeleiding te doen, omdat iedereen al helemaal kant en klaar stond in de te leuke outfits. Na afloop gezellig aan de glühwein en bittergarnituur!
Data ponykampen in de zomervakantie bekend: Twee trainings ponykamp weken (met eten en slapen): € 399,00 per week. Zondag 9 juli 2023 (19.00 uur) tot zaterdag 15 juli 2023 (10.00 uur) Zondag 6 aug. 2023 (19.00 uur) tot zaterdag 12 aug. 2023 (10.00 uur). Twee ponykamp weken zonder slapen met lunch: € 250,00 per week. Maandag 17 juli 2023 tot vrijdag 21 juli 2023 (van 10.00 tot 16.00 uur) Maandag 14 aug. 2023 tot vrijdag 18 aug. 2023 (van 10.00 tot 16.00 uur) Voor meer informatie, klik HIER.
Op 10 januari 2023 werd alle TL verlichting in de rijhallen en stallen omgebouwd naar LED. Duurzamer en voordeliger!
Even voorstellen : Als 7 jarige is Esmé van de Meerendonk op onze vorige locatie in Baak gestart met paardrijden en 10 jaar later loopt ze bij ons stage voor haar opleiding Bedrijfsleider Paardenhouderij aan de Aeres Barneveld. Hoe leuk is dat! Alle onderdelen komen voorbij. Het verzorgen van de stallen, rijden van paarden, leren lesgeven, toiletteren, de kinderen helpen poetsen en leren zadelen en het runnen van een wedstrijd secretariaat!
Tommie en Skip
Uitslagen clubkampioenschap 2022 Doordat de springwedstrijd van 18 december 2022 verplaatst is naar 12 maart 2023, kunnen wij nu pas alle club kampioenen van 2022 bekend maken: Dressuur Xanthé Croes Springen Roos Brouwer Alround Roos Brouwer De uitslag van de laatste springwedstrijd volgt z.s.m.
Roos Brouwer met Ziezo. Van harte gefeliciteerd. Xanthé Croes.
Archief Archief