Ruitersport Centrum Zutphen
Mededelingen 2015
Pagina met losse mededelingen uit 2015 Voor overige informatie zie de separate items in het menu ‘Archief’ hiernaast.
Helaas heeft de fam. Boerkamp in mei 2016 afscheid moeten nemen van hun paard Tara, dat bij manege Zutphen in pension was. Wij zullen haar missen!. TARATINATOLTIEN, (Roepnaam Tara). Merrie, geb. 2000, M-dressuur, L-springen, Afstamming: Oklund x Jasper, Van: Bea, Mike en Frans Boerkamp.
13 maart 2016: Met pijn in ons hart hebben we enkele weken geleden de beslissing moeten nemen om toch maar een nieuw baasje voor Azra te zoeken. Ze werd te gevoelig voor angstige onzekere ruiters met het gevolg dat ze vervelend gedrag ging vertonen wat niet iedereen durft aan te pakken. We konden haar daarom niet meer genoeg inzetten en dat is zonde van een goed paard. Bij toeval zagen we advertentie van een leuke grote veelzijdige pony van iemand die naar de paarden over moest. Alsof het zo heeft moeten zijn heeft Gauri Ekkel een enorme klik met Azra en vinden wij haar pony Minthe heel leuk. De ruil gaat zondag plaats vinden. Azra krijgt een super thuis bij een gezellige pension stal in Geesteren aan de rand van het bos. Wij zijn allemaal super blij met deze oplossing!
Zaterdag 12 maart 2016: Simone Mensink en Jadey Vredenberg zijn weer een ervaring rijker door te hebben gesprongen in de finale van de FNRS spring competitie op Indoor Brabant. Kirstin bedankt voor de begeleiding, zodat wij het thuis draaiende konden houden! Alle lessen zijn ook gelukt en we hebben geoefend met de massa carrousel voor de open dag op 24 april. Van 15.00 tot 22.00 uur hebben we KNHS wedstrijden gehad, met 25 leuke combinaties en twee leuke enthousiaste juryleden.
Februari 2016: We zijn inmiddels een jaar verder op onze locatie in het buitengebied van Zutphen en nu al flink aan het groeien met les-, lease- en pension klanten, dus gaan we uitbreiden. We gaan loopstallen splitsen, paarden en pony’s indien mogelijk gezellig samen voegen in een grote loopstal, de zadelkamer wordt 12 m2 groter gemaakt en er is een nieuwe pony aanwinst genaamd Simone, met dank aan de familie Brinkman!
19 januari 2016: In Memoriam: LOU. Stamboeknaam: Lotus. Ras: KWPN, geb. 4-2-1993, overl. 19-1-2016. Merrie, stokmaat 1.70 m. Niveau: Z 2 dressuur. Helaas hebben we vandaag afscheid moeten nemen van een topper in onze manege. Wanneer je met dieren werkt of dieren hebt, weet je dat zulke momenten onvermijdelijk zullen komen. Eind 2010 kwam Lou op 17 jarige leeftijd binnen bij onze manege (toen nog gevestigd in Baak). Een prachtige grote ster merrie, met de afstamming Bustron x Elan. Begin januari begon ze kreupel te lopen en kreeg een grote bult op een pees. Uit de scan van de dierenarts bleek dat de blessure zeer ernstig was en dat ze ook pijn leed. Rust zacht lieve Lou, we zullen je missen.
10 januari 2016: De eerste wedstrijd voor het club kampioenschap zit er op. Iedereen geslaagd ! Gefeliciteerd allemaal!! 1. Sandra Beeftink met Kacerma. 2. Kaja Pauw met Sjors. 3. Sven Langwerden met Kacerma. Zondag 17 januari hebben we twee extra lessen wedstrijd gericht ingepland voor wie de puntjes op de i wil zetten. € 15,- per uur. Maximaal  vijf ruiters per les. En onze witte kanjers hebben ook weer een lekkere poetsbeurt gehad! Het gaat goed met Pablo en Caterma gaat lekker uitdijen (zwanger)!
Caterma
8 januari 2016: De eerste springles van de spring cursus voor volwassenen is een feit en zo enthousiast ontvangen door de 3 heren 1 dame dat we het de bronzen cursus hebben gedoopt met als doel ook zilver en goud te gaan volgen! En na de les gezellig een biertje want het is tenslotte weekend! Volgende week start de andere groep!
Vanaf januari 2016 gaat Ruitersport Centrum Zutphen ook maandelijks KNHS dressuur wedstrijden  organiseren op de zaterdag en/of de zondag aan het eind van de middag /begin van de avond, voor de pony’s, paarden en 40 + dressuur. B t/m M2. De data zullen bekend gemaakt worden op deze pagina, op Facebook en op MijnKNHS- en startlijsten.nl
Made with XARA Webdesigner
Archief Archief
Overige Sponsors Overige Sponsors