Ruitersport Centrum Zutphen
Archief 2019
12 februari 2019 Afscheid CASH Ruin. geb. 2010. Stokmaat 1.80 m. L dressuur en B springen. Cash werd in de manege in Baak geboren in 2010 en kwam in februari 2017 weer terug naar onze manege. Helaas hebben we op 12 februari 2019 definitief afscheid van hem moeten nemen. Cash was het grootste paard op onze manege.
Op 17 juni 2019 kreeg onze manege een onverwachte controle door de Stichting Veilige Paardensport. Wij werden op alle punten weer voor 2 jaar goedgekeurd!!
Op 18 juli 2019 legde Romana Addis haar examen voor instructeur af. Ze is op alle onderdelen ruim geslaagd!! Gefeliciteerd!! Wij zijn reuze trots op de jongste deelneemster aan de opleiding!! Romana gaat vanaf september 2019 bij ons de BBL opleiding bedrijfsleider paardensport nivo 4 doen!
Tot ons grote verdriet hebben we op 5 september 2019 afscheid moeten nemen van Shadow. Ze was al een half jaar met pensioen en liep steeds slechter door artrose in de kogels. Ze heeft ontzettend veel kinderen en lichte volwassenen leren rijden. Ze was de kapitein van de rijtjes les. Top braaf binnen en buiten, enorm bomproof, iedereen heeft er op leren galopperen, zat als een huis, was mooi en makkelijk in de omgang. We zullen haar missen. Ze was vanaf 2011 in onze manage. Ze is 23 jaar geworden.
Met Pasen (21 en 22 april 2019) hebben wij ons 10 jarig jubileum gevierd! (Vijf jaar Manege Baak en vijf jaar Ruitersportcentrum Zutphen!) Het waren twee hele leuke dagen die we gevierd hebben met onze familie, vrienden, les-, lease- en pension klanten! Het weer werkte mee, we zijn twee dagen lekker buiten bezig geweest. Op zondag 21 april gaf Tim Coomans vijf clinics tussen 13.00 en 17.00 uur. Tim Coomans is de fokker en/of eigenaar van meerdere grand prix paarden waaronder ook de hengsten Ravel (verkocht naar Amerika) en Dreamboy die nu zeer succesvol onder HP Minderhout loopt. Op maandag 22 april hebben onze les- en lease kinderen onder de 14 zich goed vermaakt met de sport en spel middag. Van 12.00 tot 16.00 uur konden ze rouleren in de workshops vlechten, poetsen, opzadelen, grondwerk, voltige, paarden voetbal, obstakel training en spelletjes met of zonder pony. Klik HIER voor een foto verslag van deze jubileum dagen en de onthulling van het prachtige cadeau van de klanten aan de manege.
Leuke compilatie van een FNRS wedstrijddag, gemaakt door Lot Rohde. Super leuk geworden, dank je wel, Lot!
6 september 2019: De diploma's van Monica en Romana zijn nu officieel binnen! Romana is deze week gestart met de BBL opleiding Bedrijfsleider paarden houderij. Komend jaar gaat Bridget de praktijkschool afmaken met een stage van vier dagen bij RC Zutphen en één dag per week naar school! Romana en Bridget werken dan 4 dagen per week en gaan 1 dag naar school. Ashley van Dongen komt dit jaar haar BOL stage paardensport bij ons doen. Ik ben super blij met het RC Zutphen team!
foto links: Romana en Monica foto boven: Bridget.
2 september 2019: Iedereen weer naar school! Tijd voor een nieuwe zandbodem in de grote binnenbak.
Archief Archief