Ruitersport Centrum Zutphen
Archief 2019
12 februari 2019 Afscheid CASH Ruin. geb. 2010. Stokmaat 1.80 m. L dressuur en B springen. Cash werd in de manege in Baak geboren in 2010 en kwam in februari 2017 weer terug naar onze manege. Helaas hebben we op 12 februari 2019 definitief afscheid van hem moeten nemen. Cash was het grootste paard op onze manege.
Op 17 juni 2019 kreeg onze manege een onverwachte controle door de Stichting Veilige Paardensport. Wij werden op alle punten weer voor 2 jaar goedgekeurd!!
Op 18 juli 2019 legde Romana Addis haar examen voor instructeur af. Ze is op alle onderdelen ruim geslaagd!! Gefeliciteerd!! Wij zijn reuze trots op de jongste deelneemster aan de opleiding!! Romana gaat vanaf september 2019 bij ons de BBL opleiding bedrijfsleider paardensport nivo 4 doen!
Tot ons grote verdriet hebben we op 5 september 2019 afscheid moeten nemen van Shadow. Ras: Appaloosa. Geboren op 14-03-1996, Merrie. Stokmaat 1.55 m. Niveau: M 2 dressuur. Kwam in 2011 in de manege. Ze was al een half jaar met pensioen en liep steeds slechter door artrose in de kogels. Ze heeft ontzettend veel kinderen en lichte volwassenen leren rijden. Ze was de kapitein van de rijtjes les. Top braaf binnen en buiten, enorm bomproof, iedereen heeft er op leren galopperen, zat als een huis, was mooi en makkelijk in de omgang. We zullen haar missen. Ze is 23 jaar geworden.
Met Pasen (21 en 22 april 2019) hebben wij ons 10 jarig jubileum gevierd! (Vijf jaar Manege Baak en vijf jaar Ruitersportcentrum Zutphen!) Het waren twee hele leuke dagen die we gevierd hebben met onze familie, vrienden, les-, lease- en pension klanten! Het weer werkte mee, we zijn twee dagen lekker buiten bezig geweest. Op zondag 21 april gaf Tim Coomans vijf clinics tussen 13.00 en 17.00 uur. Tim Coomans is de fokker en/of eigenaar van meerdere grand prix paarden waaronder ook de hengsten Ravel (verkocht naar Amerika) en Dreamboy die nu zeer succesvol onder HP Minderhout loopt. Op maandag 22 april hebben onze les- en lease kinderen onder de 14 zich goed vermaakt met de sport en spel middag. Van 12.00 tot 16.00 uur konden ze rouleren in de workshops vlechten, poetsen, opzadelen, grondwerk, voltige, paarden voetbal, obstakel training en spelletjes met of zonder pony. Klik HIER voor een foto verslag van deze jubileum dagen en de onthulling van het prachtige cadeau van de klanten aan de manege.
Leuke compilatie van een FNRS wedstrijddag, gemaakt door Lot Rohde. Super leuk geworden, dank je wel, Lot!
6 september 2019: De diploma's van Monica en Romana zijn nu officieel binnen! Romana is deze week gestart met de BBL opleiding Bedrijfsleider paarden houderij. Komend jaar gaat Bridget de praktijkschool afmaken met een stage van vier dagen bij RC Zutphen en één dag per week naar school! Romana en Bridget werken dan 4 dagen per week en gaan 1 dag naar school. Ashley van Dongen komt dit jaar haar BOL stage paardensport bij ons doen. Ik ben super blij met het RC Zutphen team!
foto links: Romana en Monica foto boven: Bridget.
2 september 2019: Iedereen weer naar school! Tijd voor een nieuwe zandbodem in de grote binnenbak.
21 oktober 2019: Afscheid Willow. Geb. 2004. E-pony, stokmaat 156,5 m. Ruin. L 2 dessuur, B springen. Per mei 2017 in de manege. Overleden op 21 oktober 2019. Gisteravond hebben we de beslissing moeten nemen om Willow te laten gaan. Sinds vorige week woensdag stond hij al voor onderzoek bij de dierenarts omdat hij ineens ging schudden met zijn hoofd tijdens het rijden. Iedere dag werd het erger. We hebben foto's van hals en hoofd laten maken, maar daar was niks te zien. De conclusie van de dierenarts was uiteindelijk: een ernstige vorm van aangezichtspijn die steeds erger werd. Zodra hij met zijn hoofd in aanraking kwam met licht, lucht, regen of zon, ging hij enorm gooien met zijn hoofd en schuren. Dit is een zenuw aandoening die heel pijnlijk is en waar geen genezing voor mogelijk is. We zijn er erg verdrietig onder. Willow was pas 15 jaar. Rust zacht, lieve eigenwijze Willow.
foto Iris Hofmans
In oktober 2019 is onze "renbaan" om de gehuurde 3 hectare ontmanteld en schoon opgeleverd. Eind van het jaar gaan ze beginnen met de bouw van een zonnepanelen park op 10 hectare. Het is volgens de tekening de bedoeling dat er een uitrij mogelijkheid voor ons om de 10 ha heen komt wat natuurlijk geweldig is! Maar voorlopig zullen we het even zonder moeten doen. Gerda, Hans en André bedankt voor de hulp met het demonteren van de geleiders, 5000 meter schrikdraad en erg veel houten palen.
Afscheid van OLIVIER Geboren in 1996, Ruin, KWPN, L-dressuur en L-springen. 19 december 2019 overleden. Vanavond hebben we totaal onverwacht afscheid moeten nemen van Olivier. Tijdens het rijden werd hij niet lekker en nadat we hem in de andere bak hadden gezet wilde hij alleen maar liggen. Hij was al sinds maart met pre pensioen en werd alleen nog licht bereden. We hebben helaas samen met de dierenarts de conclusie moeten trekken dat zijn hart het niet meer optimaal deed en dat een slecht hart waarschijnlijk de oorzaak is van zijn onbehagen. We hebben besloten om hem naar de kliniek te brengen en hem een verder lijden te besparen. Hij is 23 geworden. Rust zacht ouwe lieve reus.
Clubkampioenen 2019: Anouk de Bode won twee bekers: voor springen en allround. Mirjam de Winter werd clubkampioen dressuur. Van harte gefeliciteerd Anouk en Mirjam!
12 december 2019. Kacerma met pensioen. Kacerma gaat het wat rustiger aan doen. Buurvrouw Viviane gaat haar lekker verzorgen, vertroetelen en licht in beweging houden. Want bewegen is beter dan stil staan en ze is nog best soepel, ondanks dat ze bijna 28 is!
Op zaterdag 14 december 2019 om 15.00 uur start het gezelligste evenement van het jaar! Kerstspringen en de Hoogtesprong!! De inschrijflijst hangt in de kantine. De beginnende ruiters kunnen ook weer mee doen aan het oefen- parcour. Dit is tevens de laatste FNRS selectie wedstrijd voor het clubkampioenschap springen en allround, dus wil je nog in aanmerking komen voor de wisselbeker, schrijf je dan snel in op de juiste hoogte. Kijk dus goed in je paspoort want als je de verkeerde hoogte springt telt het als oefen en kan het niet mee gerekend worden voor het clubkampioenschap!
In het kader van een mooie kerstgedachte zijn wij samen met de pension- en lease klanten op het idee gekomen om het jaarlijkse Kerstspringen en Hoogtesprong 14 december als benefiet avond om te dopen voor de door Rhino zwaargetroffen Manege Lelystad. Sinds november kampt de manege/pension stal met de neurologische Rhino variant en is de stal met in totaal 90 paarden gesloten. De kosten draaien echter flink door terwijl ze met man en macht proberen de situatie onder controle te krijgen en is het verlies van een aantal paarden zeer verdrietig. Op onze benefiet avond zijn er leuke zelfgemaakte paard getinte kerst decoraties te koop. Er is ook een 2e hands paarden spullen/kleding markt en een 2e hands kleding/schoenen markt van spullen die nog als nieuw zijn (ooit gekocht, 1 x of nog nooit aangehad). Wij doneren het startgeld (dus schrijf je nog in). De opbrengst van de verkoop van de thee- en longdrink glazen gaat er ook bij en tevens is er een loterij waar je leuke prijzen kunt winnen! En natuurlijk kan iedereen een donatie doen. De 1e donatie is al binnen van hoefsmid Herman de Jong! Wil je meer weten over het Rhino virus of wil je de situatie op manege Lelystad volgen, kijk dan op hun website www.manegelelystad.nl of like hun Facebook pagina. Iedereen is van harte welkom op onze super gezellige avond met de spannende hoogtesprong ! We serveren betaalbare maaltijden dus je kunt blijven eten! Voor meer informatie, klik HIER.
Onze gezellige benefiet springwedstrijd met spannende hoogtesprong, heeft voor de manege Lelystad € 1077,-- opgeleverd.
Op 1 januari 2019 trad Monica Prins fulltime bij ons in dienst. (Op de foto met haar paard Jelle). Monica is gediplomeerd instructeur paardensport allround.
Shauni Scholten (hier met Manuel) sloeg een andere levensweg in en verliet per 1 februari 2019 onze manege.
Archief Archief