Ruitersport Centrum Zutphen
Archief 2017
KARIM,  ras: KWPN, Ruin. Geboren op 23-06-1992.  Niveau: M-dressuur.  Karim was in 2009 het eerste paard dat aangekocht werd voor de start van Manege Baak. Hij had toen op 17 jarige leeftijd al een carrière als dressuurpaard achter de rug en werd ieder jaar ingezet bij de bereden politie als eerste paard achter de gouden koets op Prinsjesdag in Den Haag. Hij heeft vele mensen leren rijden en is altijd gezond geweest en nog steeds, maar we merkten dat hij aan pensioen toe was. Per 17 februari 2017, na 8 jaar trouwe dienst, mag 25 jarige Karim nu van zijn rust genieten bij de Stichting Manegepaarden pensioenfonds in Nieuw Vossemeer (N-Br), alwaar hij “Kareltje” wordt genoemd. In juni 2022 vierde hij daar zijn 30e verjaardag!!!
Bijna 28 jaar ben je geworden, wat een karakter pony was je. Bijna 2 jaar geleden kregen we je van de familie Brinkman omdat je nog te pittig was voor pensioen. Met je lease baasje Bridget Overmulder heb je vorig jaar nog de hoogtesprong gewonnen en was je net gestart met KNHS wedstrijden. Helaas mochten we niet langer van je genieten. Bridget en Rebecca heel veel sterkte en er komt vast over een tijdje weer een andere leuke pony op jullie pad.
24 november 2017: In Memoriam SIMONE. Dag lieve Simone.... Totaal onverwachts kreeg je gisteren aan het eind van de middag pijn in je buik en wilde je niet meer eten. De nacht kwam je redelijk goed door op de pijnstillers van de dierenarts en heb je de hele nacht in de binnenbak gestaan en gelopen. Bij de check om 4.00 uur hadden we goede hoop dat je je er doorheen zou slaan. Vanochtend waren de pijnstillers echter uitgewerkt en kreeg je helaas weer steeds meer pijn. We besloten om je naar de kliniek te brengen. Daar bleek dat je dikke darm afgesloten was en we niks meer voor je konden doen behalve je van de pijn te verlossen en je naar de eeuwige jachtvelden te laten gaan.
foto Iris Hofmans.
foto Iris Hofmans.
23 december 2017: Kerstspringen en Hoogtesprong. Wat een avond! Er werd super gesprongen en de sfeer zat er goed in! Helaas verloor Suzanne Otten halverwege de wedstrijd in de 70/80 cm op Breezer haar evenwicht bij een twijfel links/ rechts en kwam zo ongelukkig ten val dat ze met een ambulance moest worden opgehaald, omdat haar been lelijk gebroken is. Ze wordt op dit moment geopereerd en we hopen dat de pijn een beetje mee gaat vallen voor haar. Omdat 22 ruiters zich een jaar hadden verheugd op de hoogtesprong en Suzanne in goede handen was, zijn we erna wel verder gegaan. De hoogtesprong bij de pony’s is gewonnen door Denise Willems met Amy op 1.10 m. en de hoogtesprong paarden is gewonnen op 1.20 m. door Jadey Vredenberg met Cash. Voor een korte video klik HIER. De sfeer was super, de keuken is leeg gegeten en iedereen leefde met elkaar mee, het maakte niet uit van welke stal je kwam. Heel gezellig! We gaan er een traditie van maken. Ieder jaar op de zaterdag avond voor Kerst! Fijne Kerstdagen allemaal Team RC Zutphen
In juni 2017 werd de cross wei vernieuwd. Er werd ook een nieuwe spring tuin aangelegd op zand. En er kwamen nieuwe waterbakken.
Archief Archief