Ruitersport Centrum Zutphen
Archief 2023
10 januari 2023: Vandaag wordt alle TL verlichting in de rijhallen en stallen omgebouwd naar LED. Duurzamer en voordeliger!
Per januari 2023 gaat Kiky Bannink ons helaas verlaten. Ze heeft gekozen voor een werk/leerbaan in de zorg. We wensen haar veel succes en gaan haar missen in ons team. Zaterdag 6 januari 2023 zal haar laatste werkdag zijn.
Givernin 2000 - 16 januari 2023 Halverwege 2016 kwam je bij ons omdat je niet meer in de wedstrijd sport kon lopen maar nog wel lekker recreatief gereden kon worden. Het was een cadeautje dat we nog bijna 7 jaar van jouw 'reserve tijd' hebben mogen genieten. Met andere paarden in een wei vond je maar niks, maar wel graag op je eigen stukje naast de merries en zo ging het dan ook dagelijks. In de afgelopen jaren wel af en toe een peesblessure gehad, dat was haar zwakke plek, maar altijd er bovenop gekomen met rust en goede behandeling/diagnose van onze dierenarts. Tot nu. Alle oude peesblessures gingen opspelen en met 2 nieuwe aan 1 been moesten we helaas, in overleg met de dierenarts, tot de conclusie komen dat we haar niet meer pijnvrij gingen krijgen. Haar alleen op een weitje zetten met 2 pijnlijke benen op haar 23ste vonden we vanuit dierwelzijn geen goede optie. Liefde is ook loslaten en dat hebben we vandaag met pijn in ons hart gedaan. Ze is vredig ingeslapen. Dank je wel lieve Giv voor alle mooie jaren, je was een karakterpaard bij uitstek en hebt heel veel kinderen blij gemaakt. Lotte en familie Simons, bedankt dat jullie haar destijds aan ons toevertrouwd hebben.
17 januari 2023: Overlijden van Sjimmie. Negen jaar geleden is Sjimmie samen met grote broer Sjonnie aangenomen als wilde stalkat en vijf jaar geleden omgeschoold naar gezellige knuffel huiskat. Ze was de afgelopen dagen niet zo fit en werd twee keer behandeld door de dierenarts. Het mocht helaas niet baten. Vandaag is kleine Sjimmie vrij plotseling overleden. Ze heeft een heerlijk vrij katten leven gehad maar ik ga haar heel erg missen. Irene.
30 maart 2023. Brownie mag met pensioen. We hebben besloten Brownie uit de lessen te halen. Hij heeft weer een terugval gekregen met zijn gewicht ondanks dat hij al een jaar stevig bijgevoerd wordt met seniorus slobber en heeft nu al een paar keer wat last van darmkrampen gehad. Daarnaast merken we dat hij ook geen zin meer heeft in de lessen en zijn looplust helemaal kwijt is. We zijn er niet van om een paard vooruit te moeten schoppen of slaan dus mag hij lekker gaan grasmaaien! Brownie is 25 jaar
KARIM. Op 17 februari 2017, na 8 jaar trouwe dienst, is 25 jarige Karim verhuisd naar de Stichting Manegepaarden pensioenfonds (thans gevestigd in Essen, Belgie) om van zijn rust te genieten. Hij wordt daar “Kareltje” genoemd. Hij was het eerste paard dat wij kochten voor de manege in Baak in 2009. In april 2023 kregen we een update van de stichting: Hij is nu 31 jaar! Ter ondersteuning van zijn gezondheid krijgt hij acupressuur.
SKIP. Vanaf februari 2023 is de buurkat Skip ook op kamers gaan wonen. Sinds we een kattenluik hebben is hij bij Tommie ingetrokken. Volpension in ruil voor het vangen van ratten en muizen.
13 mei 2023. Overlijdensbericht Minthe. Met groot verdriet hebben we zojuist Minthe op stal moeten laten inslapen. Ze is in de loopstal uitgegleden, maakte daarbij een spagaat en brak haar rechter heup. We zijn intens verdrietig, ze was een super lieve, trouwe, veelzijdige pony en we gaan haar ontzettend missen.
16 mei 2023. Overlijdensbericht Brownie. Het zit hier allemaal even niet mee. Brownie was al met pensioen in de hoop dat hij weer wat vetjes op z'n lichaam zou krijgen. Helaas lukte dat niet, hij was de hele dag aan het eten, onbeperkt hooi, brok, 3 x seniorus, gras. Alles ging er gulzig in want hij had echt honger maar het leverde hem ook regelmatig darmkrampen op. Zijn spijsverterings gestel was zo slecht dat er niets bleef ' hangen' en hij steeds magerder werd, mede doordat hij ook cushing had. Vandaag gaf zijn lichaam het plotseling op en hebben we hem met spoed naar de dierenarts gebracht. Helaas konden ze niets meer voor hem betekenen en hebben we hem naar de eeuwige jachtvelden laten gaan. Dank je wel Brownie, voor de 10 jaar dat je bij ons was. Geb. 7-5-1998 - 16-5-2023.
8 mei 2023 Verbinding buitenbak met cross wei. Het begin is er! Negen jaar geleden was het al mijn wens om vanaf de buitenbak een doorsteek te maken zodat de pony's zelf vanuit de loopstal via de buitenbak naar de crosswei kunnen lopen. Dat scheelt enorm in arbeid met als voordeel: eerder buiten en later binnen. Eelco Koning (Bianca Koning) en Erwin Horselenberg hebben hard gewerkt, de palen zitten in de grond. Bedankt voor jullie hulp! Irene.
We gaan deze zomer RENOVEREN zodat we helemaal toekomst proof zijn! De manege sluit van 12 t/m 17 juni 2023. De datum voor de asbest renovatie van de lekke daken op de loopstal en kapschuur stal staat gepland! Omdat er dan niemand in de nabije omgeving mag zijn en we de boel ook weer startklaar moeten maken, zullen we voor deze klus een week dicht moeten. Het betreft de week van maandag 12 t/m zaterdag 17 juni 2023. Er zijn dan geen lessen en het terrein is afgesloten voor publiek ivm de veiligheidsmaatregelen ! De asbest daken worden vervangen voor nieuwe en er komen 35 zonnepanelen op. De ledverlichting is in december 2022 al in de rijhallen en stallen geplaatst. Tevens komt er een nieuwe deur in de kapschuur stal, wordt de boel lekker opgefrist en zal er binnenkort ook gestart worden met het plaatsen van houten omheiningen langs de buitenkant van het terrein. Iedereen die bij ons rijdt krijgt nog een persoonlijke app! Team Ruitersportcentrum Zutphen
2 juni 2023: BONNIE met pensioen. De situatie met 29-jarige Bonnie was voor ons geen houdbare zaak meer. Ze kan niet meer bij de kudde op de wei want ze raakt door de cushing al hoefbevangen van 3 happen gras. Daardoor moest Binky ook op het zand in de longeer cirkel en ontnamen we Binky de weidegang in de kudde die ze zo nodig heeft. We kunnen de longeer cirkel ook niet steeds bezet houden als zandpaddock. dus er moest een andere oplossing komen. Een tijd terug vroeg dressuur ruiter en jurylid Dennis Schurink of wij niet een leuk oud pony-tje hadden voor zijn nichtjes en neefjes tussen de 2 en 5 jaar om lekker mee te knuffelen en stapritjes mee te maken. Genoeg zandpaddocks op hun trainings stal, dus kan ze mooi als gezelschaps pony op het zand. Eén en één is twee. Vandaag hebben Dennis en Jeroen Bonnie opgehaald en een paar kinderen heel erg blij gemaakt. Hopelijk knapt Bonnie weer helemaal op en kan ze zo nog een paar jaartjes van haar pensioen genieten!
ROMANA Romana in juni 2023 vijf jaar in dienst van Ruitersportcentrum Zutphen. Gefeliciteerd. Wij zijn blij met haar!
Archief Archief