Ruitersport Centrum Zutphen
Archief 2022
14 februari 2022: Nieuw zand in de bak! Twee vrachtwagens zand van Karli Scholten. Irene was twee avonden na de lessen in weer en wind het zand in de bak aan het rijden, zodat Jeroen Bleumink het verder met de grote shovel kan verwerken. Laser erbij, heuvels weg werken, veel vlakken en sproeien komende dagen. We kunnen weer een tijdje vooruit!!
27 maart 2022. Drie nieuwe eczeem dekens. Het kost wat maar jeuk is erger dan pijn. Foto momentje nu de nieuwe eczeem dekens nog schoon zijn.
Op 24 maart 2022 Ons ruiterpad/uitloop baan om het zonnepanelen park is vandaag voor het eerst in gebruik genomen. We noemen het, in verband met sommige ervaringen op de vorige baan, maar niet meer “de renbaan”. Voor de zekerheid nog even in kleine groepjes en aan een touwtje, want de struiken die als omheining gaan dienen, moeten nog wel een tijdje groeien voordat dat dicht zit.
13 juni 2022. Pablo gaat verhuizen! Hij gaat in bruikleen naar een manege in Den Haag waar hij in de lease met een pittige jongedame lekker kan doen wat hij geweldig vindt: Springen!! Helaas hebben wij op dit moment niet genoeg “Die Hards” die het aandurven om lekker met hem te springen en te crossen. Van alle rijtjes lessen stap-draf werd hij strontvervelend en angstige of onzekere kinderen liggen er binnen 1 minuut al naast. Verkopen is ook geen optie want we willen het hem niet aandoen dat hij de komende 10 jaar (hij is al 20, maar kan zeker wel 30 of 40 worden) bij een verkeerde ruiter terecht komt om vervolgens weer doorverkocht te worden. Als je echt van hem houdt, niet bang bent, het accepteert dat je er in het begin een paar keer af kan stuiteren, dan kan je alles met hem doen en is het de meest fantastische pony die je maar kunt hebben. We hopen dat hij zijn draai in Den Haag gaat vinden, en mocht het echt niet lukken, dan komt hij gewoon terug als grasmaaier of zo. We houden jullie op de hoogte van zijn avontuur!
9 juni 2022: Aangelopen: TOMMIE. Aangezien de aanloop kat niet gechipt was en hij maar bij ons bleef rondhangen, hebben we hem geadopteerd en Tommie genoemd. Laten chippen en castreren. Staat nog wel op Amivedi, maar wordt lastig zonder chip. Hij is alleen met geen 10 paarden uit de kantine te krijgen, dus hebben we er een kantine kat bij ipv een stalkat. Hij vind de aandacht heerlijk.
Per 1 augustus 2022 heeft Monica Prins na 3,5 jaar afscheid genomen van ons team. Wij wensen haar veel succes in de toekomst en bij haar nieuwe baan. Inmiddels is Romana geslaagd voor de 3 jarige BBL opleiding Bedrijfsleider Paardenhouderij. We zijn super trots! Aansluitend kreeg zij een vast dienstverband en zo op naar een mooie toekomst in de paarden !
Romana
Monica
Overleden: 31 augustus 2022. Happy Angel, Merrie, stokmaat 1.65, Afstamming High Valley. Geb. 13-1-2000. In augustus 2014 ben je bij ons gekomen en vandaag hebben we je op 22 jarige leeftijd moeten laten gaan door ernstige overhoef (artrose) in de voorbenen. Je kon helaas niet meer pijnvrij door het leven. Je bent voor ons 8 jaar lang een ontzettend brave betrouwbare collega op 4 benen geweest en hebt het hier heerlijk gehad tussen de pony's in de groepsstal. In de eerste jaren ben je regelmatig mee geweest naar de FNRS springcompetities en heb je met onze ruiters gesprongen op de Horse Event en op Indoor Brabant. Later heb je veel beginners vertrouwen gegeven met leren rijden en was je super met buitenritten, springen en cross. Rust zacht Happy.
25 augustus 2022. Welkom Carrick Saffron Sue! Sue is een prachtige super brave Connemara merrie uit 2009. Stokmaat 1.52 m. We hopen dat ze zich snel thuis gaat voelen tussen de andere draakjes en dat we nog vele jaren plezier met haar mogen hebben!
15 september 2022. Afscheid Yettfire. Ruin, geboren 2005. Heeft in het verleden gelopen als draver met een sulky. Paspoort naam: YETTFIRE DE FLEUR. Het zit niet mee op dit moment. Na Happy Angel hebben we vandaag helaas ook afscheid moeten nemen van onze draver Yettfire. We wisten inmiddels al een tijd dat zijn benen niet zijn sterkste punt waren en ondanks dat is hij zo goed als nooit kreupel geweest. Drie maanden geleden kreeg hij ineens een dubbele blessure aan hetzelfde been.Twee weken geleden mocht hij weer opgebouwd worden maar het ging binnen een week alweer helemaal fout en hij was er nog slechter aan toe als de eerste keer. Pijnvrij draven was voor hem alleen nog maar een optie op de eeuwige jachtvelden, dus hebben we hem laten gaan, dankbaar voor de 10 jaar dat hij bij ons is geweest. Het was een bijzonder paard, lief, eerlijk, licht autistisch en eigengereid. Hij kon tulten als de beste, een IJslander was er niks bij. Hij is vredig ingeslapen op de kliniek in ons bijzijn. We gaan hem missen. .
Archief Archief