Ruitersport Centrum Zutphen
Trainings-ponykampen juli-aug. 2020.
Fotoverslag van het trainingskamp van 19 - 25 juli 2020, met slapen op de manege. Commentaar bij de foto’s door Irene, via Facebook.
Na de aankomst en kennismaking met de honden zat de adrenaline al heel hoog en was het pas om 24.00 uur stil. Vanmorgen om 6.00 uur was iedereen al weer helemaal Duracell. Om 8.00 u pas ontbijt en daarna maar een workout met stallen uitmesten en vegen om ze moe te krijgen. Leuke groep meiden bij elkaar! Vanavond het verslag van de eerste dag!
Dag 1 kampweek. Na een korte nacht sloeg de hond alarm dat de dames wakker waren..... Om 6.00 uur. Tante Ireen is dan niet op haar best, dus hebben we dat gelijk even 'geregeld' voor de rest van de week. Na het ontbijt dressuur les in twee groepen en een heerlijke lunch met huisgemaakte soep en broodje knakworst. Na de lunch korte broeken en gymschoenen aan en met acht pony’s naar het water om te zwemmen. We hadden onze nieuwe pony Jack ook mee genomen en wat deed hij het goed. Hij dook er als eerste in met Anouk op zijn rug, waarna de rest ook bijna allemaal te water ging. Behalve Bonnie en Manuel. Daar was geen beweging in te krijgen. Na het zwemmen een aantal meiden onder de douche en klaar maken voor de eerste fotoshoot van Saskia Boer. Na het avondeten lopend met 15 meiden naar de snackbar voor een ijsje..... helaas was die dicht en moesten we het met een magnum van de Jumbo doen. Thuis gekomen het waterkanon aangesloten met de nieuwe slangen, die al twee weken liggen te wachten op droog weer. Gelijk een leuke attractie voor de meiden. We doen zo nog een estafette in 3 groepen met het oprollen van de 20 meter lange brandweerslangen en dan hoop ik dat ze om 23.00 uur helemaal knock out gaan.
Verslag dag 2 kampweek ..... En wat hebben we al 2 dagen fantastisch weer! Vandaag hebben de dames gelukkig tot 8 uur door geslapen. Na het ontbijt in 2 groepen springles gegeven van 10.00 tot 12.00 uur. Na de lunch voor wie er zin had obstakel training naast en zonder zadel op de pony inclusief een potje paarden voetbal. Tijdens het grondwerk met de Bink werden we opgeschrikt door Britt die een slang de box van Jumbo in zag gaan. Buurman Henne gebeld en samen met Nout hebben ze onder luid gegil van iedereen de slang weggehaald en elders uitgezet! Na het eten (wraps met Mexicaanse fagita's) eindelijk dat echte ijsje gehaald en terug op stal nog wat “werken aan de hand” gedaan met Toet (Winnetou). En hoe krijgen ze het voor elkaar, Britt heeft het gefilmd..... In de slaapzaal een bewegende zak chips met … daarin een muis! De muis schrok zich het lazarus van het gegil en vluchtte onder de houten vloer via de gaten rondom de houten zuilen. Hier geen kat in de zak, maar een muis in de zak… De gaten dicht geplakt met plakband dus als je binnenkort een dove slang tegen komt of een muis met plakband op zijn hoofd..... Dan komen ze bij manege Zutphen vandaan.
Verslag dag 3 Kampweek. Om 00.30 uur nog bezig met de spooktocht. De ochtend gevuld met cross les. Na de lunch naar het openlucht zwembad in Vorden, wat best fris was als de zon even weg was. Vanavond werden we om 23.00 u opgehaald voor de spooktocht. Morgen maar uitslapen, ik kan niet meer....
Dag 4 van de kampweek is vrij laat begonnen, de dames hebben heerlijk uitgeslapen tot 11.00 uur. Vandaag stond in het teken van de buitenrit. Vanmiddag zijn er twee groepen van vijf met Bridget en Romana op pad gegaan en vanavond heeft Ellen de vijf pension- en fulltime lease pony’s meegenomen. Tussendoor heeft iedereen vandaag nog 2 x heerlijk vrij gereden zonder zadel. Voor de rest is iedereen een beetje moe, maar dat is niet zo gek na al die intensieve dagen. Morgen alweer de laatste kampdag en mogen ze kiezen wat ze nog een keer willen doen. Eén groep heeft gekozen voor crossen en de andere voor springen.
Dag 5 kampweek. De laatste springles in de regen voor de 1e groep. De andere groep had voor cross gekozen maar dat is na de flinke bui te glad op het gras, dus dat wordt ook springen! Een aantal gaan straks nog wat foto's maken met Saskia, lekker pizza eten en vanavond hopelijk droog genoeg voor een kampvuurtje en marshmallows roosteren!
Dag 6: Wat een geweldige week ponykamp hebben we gehad, werkelijk alles zat mee dit jaar! Iedereen is moe maar voldaan naar huis. Alles ook weer opgeruimd en schoongemaakt. Irene gaat het nu ook even een paar weken wat rustiger aan doen. Opladen voor het minikamp 17, 18 en 19 augustus! Iedereen (te veel om op te noemen) die aan de spooktocht mee heeft geholpen onwijs bedankt, het zag er fantastisch uit en wat moesten jullie afzien in de kou in de bosjes! En Mel, Patries, Gerda en Marianne bedankt voor het brengen en halen maar het zwembad!
Nog even genieten van de rust en een opgeruimd huis. Over 2 uur ontploft er hier een bom. 15 pubers ponykamp/ trainingsweek bij Manege Zutphen.
Fotoverslag van het mini ponykamp van 17 - 19 augustus 2020. (3 dagen, 2 nachten slapen). Van 8 tot 11 jaar.
Slecht weer: pret met spelletjes binnen: stoelendans.
Terug op stal moesten de pony‘s gewassen worden, want ze stonken een uur in de wind. De kinderen ook, dus die moesten daarna gelijk zelf ook onder de douche.
Hier worden we blij van!!
Het mini ponykamp zit er weer op! Volgend jaar organiseren we weer zo’n leuk minikamp van 3 dagen en 2 nachtjes voor de leeftijd 8 - 11 jaar!
Archief Archief