Ruitersport Centrum Zutphen
Foto’s ponykampen 2021
Irene doet via Facebook dagelijks verslag van de ponykampdagen. Dag 1 ponykamp 18 - 24 juli 2021 inclusief slapen. In de ochtend gestart met een dressuur les en na de lunch zwemmen met de pony’s. Daarna de pony’s gewassen en de meiden onder de douche, want ze stonken een uur in de wind. Tussendoor ruimte om lekker te chillen in de tuin en in het zwembad en Sjarrel te verwennen met een borstelbeurt! En natuurlijk de famous lasagne van tante Ireen!
18 juli 2021: Over een uur barst het los en komen de 15 meiden aan voor een fantastische ponykamp week. Wij zijn er klaar voor!!!
Ponykamp dag 2. Het was een enerverende dag vandaag. Om 7.15 uur werden we allemaal bruut gewekt door een blaffende Rebel en kletterende paarden hoeven op het erf. Buiten gekomen zagen we de “Breezer stal” in het stuk achter de crosswei lopen. Ro is de halsters en touwen gaan halen en ik dacht heel slim gewoon het draad dicht te doen zodat ze nergens anders heen konden. Geen paniek dus...... Totdat Breezer ineens bedacht dat Brownie er niet bij was (die stond alvast te ontbijten bij de hooibaal) en besloot het op een rennen te zetten terug naar stal. Beau, Sjors en Pablo er achteraan, alleen zat het draadje nu dicht. Breezer dwars door het draad heen dat met paal en al aan hem bleef hangen. Toen was er ineens paniek, bij Breezer maar ook bij mij toen ik hem zo langs zag komen, recht op de buitenbak af en er dwars doorheen. Gelukkig geen grote wonden, wel wat beurs en stijf, dus even rustig aan een paar dagen. De box was wel goed afgesloten maar de schroeven van de sluiting waren wat losser dan normaal, dus waarschijnlijk heeft Breezer geschuurd en hem zo omhoog gewipt waardoor de stal open ging... Verder een druk programma gehad, springles, Working Equitation (WE) en een groep naar buiten. Na het eten nog een ijsje gehaald en daarna hebben ze zichzelf vermaakt met de zeskamp spellen terwijl André, Tanja, Hans en ik de omheining van de buitenbak weer hebben hersteld. Morgen hopelijk een dag met iets mindere adrenaline!!
Ponykamp dag 3. De dames hebben lekker uitgeslapen tot 9.00 uur wat standaard is op woensdag. Vanochtend cross les en de middag in het zwembad van Vorden doorgebracht. Wraps met Kip fajitas en groente gegeten en vanavond lol met de stormbaan. Het zal morgenochtend wel weer uitslapen worden.
Ponykamp dag 4. Gisteravond bij het kampvuur marshmallows roosteren en het weerwolven spel spelen. Weer laat naar bed dus ook weer uitslapen. Vandaag een variatie van activiteiten. Vanmorgen caroussel les. Vanmiddag de 2e groep op buitenrit, een groepje aan de gang met paarden voetbal en een groep aan de “working equitation” (op de brug). Vanavond staat chillen op het programma!
Ponykamp dag 5. De laatste dag ook weer een druk programma. In de ochtend 2 groepen dressuur, na de lunch de laatste groep op buitenrit en de andere paarden voetbal. Traditiegetrouw pizza als laatste avond maaltijd. Na het eten het Nederlandse zangers geluiden spel. De bonte avond met Kiky, Romana en Bridget is nog in volle gang. Morgen om 10.00 uur na het ontbijt iedereen weer naar huis. We denken dat ze wel een leuke week hebben gehad.
90 ontbijtjes, 75 lunches, 75 diners, 15 puber meiden, druk in de weer 5 dagen van 7.00 tot 00.00. Nog 1 nachtje en dan zit de ponykamp week met slapen er weer op. Het was weer geweldig! Irene.
Mini ponykamp met slapen van 16 tot 18 augustus 2021.
Het minikamp is van start! Vanmorgen om 10.00 uur zijn de 14 meiden aangekomen en ze hebben er zin in! Lekker poetsen, spelletjes op de pony, zonder pony springen, lunch, dressuur les in 2 groepen, lasagne als diner en daarna nog voltige. Het voordeel van deze leeftijds groep is dat ze om 22 uur al plat liggen!
2e dag van het minikamp gestart met springles, tosti’s voor de lunch, poetsen, tutten, knuffelen, grondwerk met Binky, muffins versieren en na het avondeten obstakel parcours en estafette met bekertjes water zonder zadel. De meiden vermaken zich prima ondanks het wat tegenvallende weer!
Vandaag de derde en laatste dag van een heel gezellig minikamp met 14 meiden in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. Na het ontbijt de dag gestart met paardenvoetbal en de pony’s mooi maken voor de fotoshoot door Saskia. We gaan een hele fotomuur maken van al onze lieve paarden en pony’s. Pannenkoeken met de lunch en daarna twee groepen dressuurles. Als afsluiting van het leuke minikamp een ijsje gehaald bij de snackbar Leesten en om 16.00 uur is iedereen opgehaald. Wat zullen ze lekker rustig zijn vanavond.
Archief Archief